Themabijeenkomst: Positief opvoeden

Inleiding

Natuurlijk wil jij als ouder het beste voor je kind. Maar soms kan het opvoeden van je kind behoorlijk uitdagend zijn. Het kan moeilijk zijn om te weten hoe je je kind het beste kunt benaderen als hij of zij niet luistert, niet slaapt of ontevreden is. Dit kan leiden tot een negatieve sfeer in huis en kan het moeilijk maken om positief te blijven.

Gelukkig hoef je als ouder niet alleen te worstelen met lastige opvoedsituaties. Er is een themabijeenkomst speciaal voor ouders zoals jij, waar je waardevolle inzichten en tools krijgt om op een positieve manier met deze situaties om te gaan. De bijeenkomst over positief opvoeden is een geweldige kans voor ouders en opvoeders om nieuwe vaardigheden te leren en waardevolle informatie te krijgen over hoe je op een positieve manier met uitdagende opvoedsituaties kunt omgaan. Met de tools en inzichten die je tijdens deze bijeenkomst leert, kun je thuis direct aan de slag om positiever te kunnen opvoeden.

Herken jij een van deze lastige opvoedsituaties? 

  • Luistert jouw kind niet naar instructies en weigert bijvoorbeeld om op te ruimen of te stoppen met spelen.
  • Heeft jouw kind moeite met slapen en wordt 's nachts vaak wakker.
  • Is jouw kind erg kieskeurig met eten en wil alleen bepaalde voedingsmiddelen eten.
  • Wordt jouw kind snel boos of gefrustreerd en heeft moeite met het beheersen van zijn of haar emoties.
  • Is jouw kind niet tevreden met wat hij of zij heeft en wil constant meer of betere spullen.
  • Is jouw kind regelmatig ongehoorzaam en negeert de regels die zijn gesteld.

Dit zijn voorbeelden van uitdagingen die ouders kunnen ervaren tijdens het opvoeden van kinderen. De bijeenkomst over positief opvoeden biedt jou als ouder nuttige handvatten die je kan gebruiken om met deze en andere uitdagingen op een positieve en effectieve manier om te gaan. Met deze bijeenkomst over positief opvoeden ben je als ouder in staat om je kinderen beter te begrijpen en positief te benaderen, wat uiteindelijk leidt tot een betere band en samen meer in balans te zijn. 

Resultaat

Als ouder kan het soms een uitdaging zijn om je kinderen op te voeden. Gelukkig biedt de bijeenkomst over positief opvoeden jou als ouder handige tips om met deze uitdagingen om te gaan. Door deze bijeenkomst bij te wonen, leer je hoe je op een positieve en effectieve manier met lastige opvoedkwesties om te gaan.

Deze bijeenkomst is gericht op het begrijpen van je kinderen en het positief benaderen van hen. Door deze aanpak kan je als ouder een betere band met je kinderen opbouwen en samen in balans zijn. Kortom, het bijwonen van deze bijeenkomst kan je als ouder helpen om een positieve en effectieve opvoeder te zijn.

Voor wie is deze training?

De bijeenkomst is speciaal ontworpen voor ouders en opvoeders met kinderen in het basisonderwijs.

Wat is handig om te weten?

De Jeugdformaatacadmie heeft nog drie andere gratis webinars, bijeenkomsten voor ouders die je niet mag missen. 

  • Help, ik heb een puber in huis!
  • Help, mijn kind heeft schoolstress
  • Praten met kinderen over social media
Programma's
Themabijeenkomst: Positief opvoeden Dagdeel 1: 28 november 2023 om 19:30 tot 21:00 Locatie: Onine
Inschrijven
Aanbieder Jeugdformaatacademie
Locatie(s) Onine
Kosten gratis
Duur 1,5 uur