Themabijeenkomst: Praten met kinderen over social media

Inleiding

Social media is een belangrijk onderdeel geworden van de opvoeding. Kinderen groeien op met filmpjes op de ipad, online muziek en sites vol spelletjes. Media zijn leuk en vaak ook leerzaam. Er zijn echter ook risico’s en daarom is die opvoeding zo essentieel, zodat kinderen leren veilig om te gaan met media. In onderzoeken zien we terug dat het mediagebruik van kinderen voor ouders de meeste opvoedvragen oproept. Natuurlijk wil jij jouw kind goed begeleiden, ook op dit gebied.

In deze bijeenkomst/webinar maken we gebruik van de MediaDiamant van het netwerk mediawijsheid. De MediaDiamant kent vijf kanten van mediaopvoeding, namelijk plezier, veiligheid, begeleiding, weten welke media geschikt is en balans. Deze kanten helpen om het gesprek over social media op gang te houden met jouw kind. Het gaat niet om dé beste manier, maar om de beste manier voor jouw gezin en jouw opvoeding. In de bijeenkomst lichten we de pijlers toe met voorbeelden, delen de deelnemers ervaringen met elkaar en krijgt men handvatten om mee aan de slag te kunnen. 

Na het volgen van deze training/webinar

Ken je de vijf kanten van de MediaDiamant. De MediaDiamant is opgebouwd uit vijf kanten die samen de belangrijkste onderdelen van mediaopvoeding vormen:
1. Plezier – geniet van de mogelijkheden
2. Veilig – voorkom risico’s
3. Samen – begeleid je kind
4. Inhoud – weet welke media geschikt zijn
5. Balans – momenten met en zonder

Bij iedere kant geeft de MediaDiamant praktische tips en informatie. Zo kun je als ouders beter met je kind praten en hen helpen om gezonde mediagewoontes te ontwikkelen. Meer informatie vind je op de website mediawijsheid.

Wat is handig om te weten?

Jeugdformaat heeft nog drie andere gratis webinars voor ouders die je echt niet mag missen. 

  • Help, ik heb een puber in huis!
  • Help, mijn kind heeft schoolstress
  • Positief opvoeden

 

 

Programma's
Themabijeenkomst: Praten met kinderen over social media Dagdeel 1: 07 december 2023 om 10:00 tot 11:30 Locatie: Online
Inschrijven
Aanbieder Jeugdformaatacademie
Locatie(s) Online
Kosten gratis
Duur 1,5 - 2 uur