Themabijeenkomst: Help, ik heb een puber in huis!

Inleiding

In deze workshop geven we een beeld van het veranderende brein en welke invloed dat heeft op de ontwikkeling van jouw puber en wat je als ouders kunt doen om het contact met jouw puber te behouden. In deze workshop is er ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen tussen ouders. Zo ga je naar huis met nuttige handvatten om met jouw puber om te gaan.

Vroeg of laat krijgen alle ouders ermee te maken: de puberteit. Dit kan een lastige periode zijn waarin er van alles gebeurt. De pubers trekken zich steeds meer terug, vinden de mening van vrienden opeens veel belangrijker dan die van hun ouders, liggen de hele dag op bed met hun telefoon in de hand, ze willen uit of vinden andere dingen belangrijker dan school. Het kan voor jou als ouder heel lastig zijn om je kind opeens zo te zien veranderen. Soms lijkt het van de één op de andere dag gebeurd te zijn.

In deze workshop geven we een beeld van het veranderende brein en welke invloed dat heeft op de ontwikkeling van jouw puber en wat je als ouders kunt doen om het contact met jouw puber te behouden. In deze workshop is er ook ruimte voor het uitwisselen van ervaringen tussen ouders. Zo ga je naar huis met nuttige handvatten om met jouw puber om te gaan..

Na het volgen van deze workshop

  • heb je meer kennis over de puberteit 
  • ken je manieren om de aansluiting met jouw puber te behouden

De ouders die deelnemen aan deze online workshop geven aan dat het fijn is om met andere ouders in gesprek te zijn met elkaar. De herkenning van dingen die soms lastig zijn, maar ook het krijgen van de praktische tips. Ouders geven aan dat de luchtigheid en positiviteit waarmee de workshop gegeven wordt bijdraagt aan nieuwe energie om op te voeden. Sommige ouders die deelnemen, doen dit omdat ze willen weten wat hen te wachten staat, sommigen juist omdat hun zoon of dochter midden in de pubertijd zit en ze zich ook afvragen “wat is normaal”. De workshop bestaat uit een informatief gedeelte vanuit de trainer, daarna gaan de deelnemers interactief aan de slag in break out rooms (online vergaderkamers) met thema’s in de vorm van dilemma’s. We ronden af door tips en ervaringen te delen in de plenaire online omgeving. Onlangs nam er een moeder en een puberdochter deel aan de workshop, de glimlach van de dochter toen er verteld werd, waaraan een “puber” behoefte heeft was prachtig om te zien voor de trainer, maar ook verbindend voor deze moeder en dochter!

Wat is handig om te  weten?

De Jeugformaatacademie heeft nog drie andere gratis webinars voor ouders.  

  • Help mijn kind heeft schoolstress
  • Positief opvoeden
  • Praten met kinderen over social media
Programma's
Themabijeenkomst: Help, ik heb een puber in huis! Locatie: online
Inschrijven
Aanbieder Jeugdformaatacademie
Locatie(s) online
Kosten gratis
Duur 2 uur