Krachtig positioneren

Inleiding

In het ene overleg heb je volop inbreng en voel je je prettig, in het andere overleg kost het je moeite je mening te geven. Bij de ene ouder voel je je snel onzeker, terwijl je samen met de andere ouder vol energie aan het werk gaat. Waarom lukt het soms niet om een krachtige positie in te nemen en effectief gedrag te laten zien?

Onder begeleiding van een trainer en een teamcoach onderzoek je in de training waardoor jij je in de ene situatie anders opstelt dan in een andere. Je ontdekt daardoor hoe je meer invloed krijgt in situaties die jou energie kosten.

De focus in de training ligt op jouw krachtbronnen en hoe je die kunt inzetten in deze situaties. Door jouw persoonlijke situaties te bespreken heb je direct voor ogen waar jouw uitdaging ligt en kun je daar direct mee aan de slag.

De training vindt buiten plaats, door te wandelen en te zijn in de natuur prikkel je jouw zintuigen en creativiteit. Dit maakt het makkelijker om te reflecteren en om tot nieuwe inzichten te komen.

Ervaring deelnemers

“Ik heb door deze training meer inzicht in mijzelf gekregen. Ik wil veel te graag helpen en de regie op me nemen, maar dit werkt dus averechts!”

“Wat een verademing om te zien dat ik die ‘vervelende ouder’ of die ‘norse ketenpartner’ nu anders kan zien! Het scheelt bakken met energie nu ik weet hoe ik een andere positie kan innemen.”

Resultaat 

Je neemt in uitdagende werksituaties pro-actief verantwoordelijkheid om tot oplossingen te komen, en je maakt daarbij bewust gebruik van de eigen (interne en externe) krachtbronnen.

Voor wie is deze training?

De training is geschikt voor iedereen die met kinderen werkt. Denk aan jeugdhulpverleners, gezinshuisouders, maatschappelijk werkers, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang, onderwijsprofessionals en jeugdbeschermers. 

Wat is handig om vooraf te weten?

We wandelen het grootste gedeelte van de training. Denk daarom aan schoenen waar je fijn op kunt lopen en regenkleding of zonbescherming wanneer dat nodig blijkt. We trakteren je gedurende dit dagdeel een keer op koffie of thee. Wil je meer, neem dan zelf een flesje water of thermosflesje mee! 

Programma's
Krachtig positioneren Dagdeel 1: 19 december 2023 om 09:30 Locatie: Wassenaar
Krachtig positioneren Dagdeel 1: 05 maart 2024 om 09:00 tot 13:00 Locatie: Rijswijk
Krachtig positioneren Dagdeel 1: 18 juni 2024 om 09:30 tot 13:30 Locatie: Rijswijk
Krachtig positioneren Dagdeel 1: 02 september 2024 om 09:00 tot 13:00 Locatie: Krachtig positioneren
Inschrijven
Aanbieder Jeugdformaatacademie
Locatie(s) Wassenaar, Rijswijk, Rijswijk, Krachtig positioneren
Kosten 150,-
Duur 1 dagdeel
SKJ punten 4
Accreditatiepunten NVPA geaccrediteerd, 4 punten